Vi håller dig frisk

Huvudvärk


Kämpar du med återkommande huvudvärk? För att kunna förstå hur man på bästa sätt hittar lösningen på din huvudvärk är det viktigt att ha kunskap om de vanligaste typerna av huvudvärk och vad som orsakar dem. Majoriteten av den svenska befolkningen har drabbats av huvudvärk någon gång och många känner någon som har kämpat med återkommande huvudvärk under hela sitt liv. Spänningshuvudvärk och migrän är två av de vanligaste typerna av huvudvärk och tyvärr förbises ofta de vanligaste orsakerna till dessa.

Spänningshuvudvärk

Eftersom spänningshuvudvärk har visat sig utgöra mer än 75% av befolkningens huvudvärksbesvär är det viktigt att lära sig identifiera spänningshuvudvärk. Medan många typer av huvudvärk ofta skapar smärta i hela huvudet så kan spänningshuvudvärk liknas vid en åtsittande mössa eller band runt huvudet. Känslan kan beskrivas som en tryckande, dov värk som eskalerar under en kort tid. Hos vissa personer sitter värken endast i under en kort stund medan andra kan lida av konstant huvudvärk i flera veckor. Huvudsymtomet hos dessa typer av huvudvärk är smärta och symtom som kräkningar, illamående och yrsel är väldigt ovanliga.
Spänningshuvudvärk har kunnat relateras till flera olika faktorer. Som namnet antyder uppkommer smärtan av spänningar från nacken och skallbasen. Spänningarna kan uppkomma vid stress eller vid felställningar och nedsatt funktion av nackryggraden och dess muskulatur.Huvudvärken uppkommer om felställningarna får fortsätta att skapa lokala spänningar under en tid. Genom att korrigera felställningarna och påverka nackens funktion kan specialisterna på Rygg- & Ledcenter bidra med en konservativ lösning mot spänningshuvudvärken.

Hur behandlas huvudvärk?

Vilken behandling som behövs för att bli av med sin huvudvärk beror på vilken bakomliggande orsak som framkallar huvudvärken. Våra specialister reder ut just den bakomliggande orsaken till din huvudvärk för att kunna få bästa möjliga långtidseffekt av behandlingen. Varje år spenderas stora pengar för att behandla huvudvärk med smärtstillande läkemedel. Detta kan hjälpa i vissa fall men det behandlar vanligtvis inte orsaken till problemet. Kiropraktorer har möjlighet att arbeta med orsaken till problemet vilket kan hjälpa dig bli av med ditt behov av värktabletter.
Gå inte runt med huvudvärk i onödan. På Rygg- & Ledcenter kommer våra specialister att hjälpa dig ta reda på orsaken till värk och hur du blir av med den. Du är välkommen att ringa och ställa frågor om du vill ha mer information om hur vi kan hjälpa dig.