Vi håller dig frisk

Ischias


Ischias är en av de vanligaste orsakerna till att folk söker sig till akutmottagningar i Stockholm och är ett problem som lämnas obehandlat allt för ofta. Ett vanligt sätt för akutmottagningar att behandla ischias är genom att skriva ut smärtstillande läkemedel men detta är inte någon hållbar behandling så problemen blir oftast återkommande. Många uppnår aldrig någon långtidslösning och deras problem fortsätter att förvärras eftersom de inte får rätt behandling. Denna artikel från Rygg- & Ledcenter kommer hjälpa dig förstå dig på detta tillstånd och vad du kan göra för att bli av med det.
Många undrar hur ischias känns. Patienter kan beskriva ischiassmärta som allt från en lätt obehagskänsla till den mest outhärdliga smärtan. Ischiassmärta kan man känna av i olika delar av benet och foten och ofta kan smärtan komma och gå. Många tenderar att gå runt i åratal med perioder av smärta som vanligtvis förvärras desto längre orsaken förblir outredd.

Vart börjar ischiassmärtan?

Bäckenet och den lumbala ryggraden är vanligtvis de områden där ischiasproblematiken börjar. Denna del av ryggraden är väldigt komplicerad och det kan vara svårt att lokalisera problemet. Våra specialister kommer kunna arbeta tillsammans med dig för att reda ut källan till problemet. Efter det kommer vi arbeta tillsammans för att förbättra ryggradens och ryggdiskarnas position.
Vissa patienter berättar att allt de gjorde var att böja sig fram för att plocka upp ett papper från marken när de drabbades av extrem smärta. De kan inte förstå hur en sådan enkel rörelse kan orsaka så mycket smärta. Sanningen är att deras problematik förmodligen utvecklats under flera år och att pappret bara var droppen som fick bägaren att rinna över. De flesta ryggproblemen sker inte över en natt, de byggs upp över lång tid.

Hur lång tid tar det att bli av med ischias?

Behandlingstiden kan variera avsevärt från person till person. Vissa människor svarar väldigt snabbt på behandling medan andra tar längre tid att återhämta sig. I grunden beror det på vilken kondition den påverkade disken eller leden är i. En sak kan man vanligtvis säga med säkerhet. Desto längre man låter problemet förvärras, desto längre tid tar det att bli bra. När du påbörjar din behandling kommer du att upptäcka att det tar kortare tid att bli av med problemet än vad det gjorde att skapa det.
I Sverige är antalet människor som till slut behöver ryggoperation skrämmande och antalet som blir helt återställda är inte tillfredsställande. I många av dessa fall skulle en operation kunna undvikas om personen fått rätt hjälp i tid.
Om du är besluten över att förändra din situation och undvika operation, ring oss på Rygg- & Ledcenter idag. Vi finns här för att besvara alla frågor som du kan tänkas ha och vi ser fram emot att träffa dig snart.