Vi håller dig frisk

Nacksmärta


Du är inte ensam om du lider av nackproblem. Massor av människor lider av nacksmärta och nackstelhet utan att få den hjälp de behöver. I över hundra år har kiropraktorer hjälpt människor med dessa problem och fortsätter att göra så över hela världen. Kiropraktorer är specialiserade på att behandla nackproblematik med väldigt goda resultat. Läs denna artikel för att se vad specialisterna på Rygg- & Ledcenter kan göra för att hjälpa dig.

Kiropraktik, den effektivaste behandlingen mot stelhet och smärta i nacken

Det är mycket svårt att hjälpa en person med nacksmärta om du inte vet vad som orsakar smärtan. Specialisterna på Rygg- & Ledcenter använder olika diagnostiska värktyg för att lokalisera orsaken till smärtan vilket gör att en personlig behandlingsplan kan utformas för just dina problem.
Nacken är en av de mest komplexa delarna av kroppen. Nästan alla nerver i din kropp passerar genom den. Muskler kopplade till en del av nacken som är ur position kan krampa och bli spända. Den ökade spänningen tros vara en försvarsmekanism för att försvara ryggraden och ryggmärgen. Dålig hållning och upprepade rörelser med dålig position av nacken är de vanligaste orsakerna till att halsryggradens kotor hamnar ur position.
Många går runt med problem i nacken utan att få hjälp. De hoppas att problemen ska försvinna av sig själv om de väntar tillräckligt länge. I många fall försvinner problemet av sig själv men orsaken till problemen är fortfarande kvar. Med tiden blir området irriterat och smärtan kommer tillbaka. Utan behandling kan symtomen förvärras och i vissa fall går det så långt att operation kan bli den enda lösningen.

Vanlig vs. Normal

Om du har nackproblem så gå inte i vanlig vs. normal fällan. Fällan är att tro att eftersom så många har nackproblem så måste det vara normalt. Nackproblem är vanligt men det är definitivt inte normalt. Denna typ av resonemang är orsaken till varför så många människor har nackproblem som inte längre kan åtgärdas. Men du behöver inte bli en siffra i statistiken av nackproblem. Ta kontroll över problemet innan det är för sent.
Första gången du besöker vår klinik kommer vi börja med din hälsohistorik. Våra specialister behöver förstå ditt hälsotillstånd innan de kan hjälpa dig på bästa sätt. Vårt mål är att din återhämtning ska gå så snabbt som möjligt.
Gå inte runt med nacksmärta i onödan. Personalen på Rygg- & Ledcenter finns här och ser fram emot att hjälpa dig. Ring i dag och ställ eventuella frågor till oss.